14. februar 2007

Bente Bruun Blog

For nylig modtog jeg et brev fra en dame, der bor på en villavej i Asnæs. Hendes brev var en kommentar til en klumme, jeg skrev for nogen tid siden, og hvor jeg skrev om den meget kraftige støj fra trafikken lige under vores bolig. Der ligger den nye rundkørsel, hvor der selvfølgelig kører en masse biler, lastvogne, busser og landbrugsmaskiner, men langt det værste er larmen fra de mange knallerter, som drejer ned ad frakørselsvejene. Mange hundrede meter efter kan man stadig høre det øredøvende spektakel fra knallerterne. Min brevskriver fortæller, at hun somme tider har set knallerter drøne rundt med 2 eller 3 personer på og hun anfører også, at det er de unge, der kører på deres formentlig udborede knallerter, i øvrigt ofte uden den påbudte hjelm, der ville beskytte dem, hvis uheldet sker. Det er så en anden sag, men larmen, der generer så mange, burde der gøres noget ved. Jeg må tilføje, at vi har lagt mærke til, at hvis det er voksne mennesker, der kører knallert, frembringer de ikke nær så megen støj.

Hermed en kraftig opfordring til politiet og ikke mindst forældrene til drengene med de ulovligt udborede knallerter: de generer mange mennesker og forurener meget - skrid ind overfor de borede maskiner, så Asnæs og omegn bliver et mere behageligt sted at bo.

Og så er jeg tilbage til en af mine kæpheste: det er ikke til at begribe, at man ser igennem fingre med en så kraftig luftforurening, som de ulovlige knallerter udgør, når der dog kan gøres noget ved forureningen, samtidig med at man forbyder rygning i det store luftige Asnæscenter. Efterhånden er det jo snart - ved en målrettet propaganda - lykkedes at udrydde den sidste ryger, og skulle der være et par stykker tilbage, der sidder på de udvendige stole i de to cafeer i centret og ryger, er det umuligt at forstå, at det skulle kunne genere nogen.

Det har jeg skrevet om nogle gange før, og fik bl.a. i den anledning et vredt brev fra en lokal sognepræst, som ikke var enig med mig.

Sommetider er folk mærkelige - det gælder også præster. Biskoppen i Lolland-Falster stift blev som bekendt for nylig ringet op af en journalist som spurgte ham, om han mente, at det usædvanlige klima, der optræder over hele verden i disse tider kunne være et varsel om Jesus snarlige genkomst og dermed dommedag? Biskoppen svarede, at det kunne han ikke afvise. Hvad skulle han ellers svare? Straks er nogle præster og andre teologer faldet over ham, og da de åbenbart ikke kan læse, har man beskyldt biskoppen for at udtale, at han mente, at dommedag var nær, hvilket han jo på ingen måde har sagt ja til.

Og en af de smarte modepræster i København velsignede sidste år - i fuldt ornat - en gravemaskine ved navn Astrid, der skulle grave en varmetunnel under København. Jeg har et avisfoto af den besynderlige begivenhed.

Bente Bruun, 14/2-2007


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs