28. februar 2007

Bente Bruun Blog

Da vores søn var lille, så jeg altid julekalender på TV sammen med ham, det syntes vi var hyggeligt. Nu er Michael for længst en voksen mand, og ingen af os ser julekalender længere. Jeg har indtrykket af, at nutidens julekalender er meget avanceret i forhold til dengang, hvor der optrådte dukker og tegnede figurer, der sang glade sange. En jul hed kalenderen Vinterbyøster, og i den by boede postbudet, som sang om sit arbejde: "I sne og slud skal posten ud".

Da vi boede i Hørve, og det gjorde vi i 20 år, kom posten ud - også om vinteren. I år har vi nu haft vinter i 4 dage og i dag, søndag, er vinteren ved at forsvinde, der er kraftigt tøvejr. De første 2 dage kom der store mængder sne og det var ikke rart at køre ud i bilen, men det var jeg nødt til. Mange andre har også været nødt til at vove sig ud på vejene, men det gælder ikke postbilen - vi har ikke fået breve og aviser de sidste 4 dage. Vores postbude i Asnæs er næsten kun mænd, og de kører i bil, formentlig med vinterdæk. I Hørve var vores postbude næsten kun kvinder. De var altid i godt humør både vinter og sommer, de havde ikke nogen bil, og mange gange måtte de trække deres cykel igennem snedriverne.

Venstrebladet får vi dog hver eftermiddag, selvom sneen har ligget højt. Men det er vist også mest unge piger, der kommer med den avis. Nu håber vi, at de bilkørende postmænd snart dukker op og passer deres arbejde.

Kvinder er pligtopfyldende Aet var Alexandra også, medens hun endnu var medlem af kongehuset. Hun passede sit arbejde, medens sladderbladene skrev, at Joakim gik til fest og drak sig fuld. Vi køber principielt ikke sladderblade eller formiddagsaviser her i huset, men hvis der står noget om Alexandra på forsiden af et blad ærgrer jeg mig over, at jeg ikke kan købe bladet. Efter vores mening er hun den bedst begavede og mest sympatiske af det royale "firma", som den engelske dronning kalder sin familie. Nu gifter hun sig med en ung samlever og får en fuldstændig intetsigende grevindetitel. Manden er lydtekniker og boede i Valby og fik som 16-årig et barn, som han ingen forbindelse har med. Hun skal til at passe på pengene og skal også betale skat ligesom alle andre. Det virker noget trist og hverdagsagtigt alt sammen.

De fleste af de europæiske kongehuse, hvoraf det danske er det ældste, har svære tider i disse år. Folket forlanger af kongelige, at de skal opføre sig kongeligt, til gengæld for den understøttelse, de modtager for at kunne leve en bekvem tilværelse i luksus. Vores dronning er dygtig, og har været i stand til at klare balancen i den vanskelige stilling. Det har næste generation åbenbart ikke, forleden stod der på forsiden af Ekstrabladet eller BT, at Alexandras tilkommende og prins Joakim var "på druktur sammen". En ondskabsfuld overskrift, når vi nu trods alt endnu har et kongehus, burde bladene omtale familien med større respekt idet man åbenbart benytter sig af, at de kongelige ikke må tage til genmæle, de har mundkurv på, og må ikke udtale sig om ret meget.

De er ikke misundelsesværdige, de lever i en slags guldbur.

Bente Bruun, 28/2-2007


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs