14. marts 2007

Bente Bruun Blog

Alle lokalaviser - også Det Ny Odsherred - skal indeholde omtaler af runde fødselsdage, jubilæer og sportsbegivenheder og hvad der ellers rører sig i lokalsamfundet, men der bør også være plads til lidt underholdende stof. For mange år siden bladede jeg igennem Dragsholmposten, som avisen hed dengang og syntes, at der manglede noget i den retning. Måske kunne man bruge en klummeskriver, der hver uge kunne fortælle lidt løst og fast om dagligdagen. Jeg spurgte avisens daværende redaktør og ejer om han syntes, at det kunne være en god ide, hvis jeg prøvede at skrive en artikel hver uge, og Kjersner syntes helt godt om tanken og foreslog, at vi kaldte mine skriverier for Hverdagsbetragtninger, og disse hverdagsbetragninger har nu været en fast del af avisens indhold i 7 1/2 år.

På et tidspunkt solgte Flemming Kjersner sin avis til Det Berlingske Hus, og flere år efter skiftede man navn til Det Ny Odsherred, og avisen udkommer nu i dobbelt så mange eksemplarer som tidligere, og den har fået meget mere indhold og en redaktion i Nykøbing.

Sommetider har jeg sendt mine klummeartikler via e-mail, og sommetider afleverer jeg en diskette på redaktionen. Forleden dag kom Erik Fredslund hen til mig og så alvorlig ud og trådte sig selv lidt over tæerne og fortalte, at det nok for fremtiden kom til at knibe med at bringe mine klummer hver uge, simpelthen fordi avisen udvider sit stofområde, og det er svært at få plads til det hele og han tilføjede, at jeg var velkommen til at sende artikler til avisen, men de kunne ikke love at bringe dem, eller måske ville de bringe stoffet på et senere tidspunkt.

Det er nok for svært for mig at arbejde på den måde. Hensigten med disse klummer var jo netop, at de skulle være underholdende betragtninger i hverdagen, og jeg har prøvet at følge årstiderne, har skrevet om kattene og hønsene og mennesker jeg møder, og har også prøvet at kommentere de dagsaktuelle begivenheder i ind- og udland. Hvis jeg skriver om krokus og påskeliljer, der er sprunget ud i haverne, og klummen først bliver bragt, når blomsterne er visnet, er mine betragtninger ikke rigtig aktuelle længere. - Jeg har været vældig glad for at skrive i vores ugeavis, men endnu gladere for alle de mennesker, flere hundrede vil jeg tro, der i årenes løb har skrevet breve og e-mails til mig, ringet mig op og er kommet hen til mig på gaden for at give udtryk for, hvad de syntes om mine klummer. TAK ! Jeg har været glad for alle reaktioner, også fra de, der var utilfredse med. at jeg f. eks. ryger pibe ! For et par uger siden fik jeg et morsomt brev - og det bliver jo så nok det sidste, jeg får i anledning af mine skriverier. En pige, der bor i Vig har opdaget, at der på Fejø bor en dame, der hedder det samme som jeg. Bente Bruun skriver i den lokale avis, FEJØ BLADET om sin hverdag, om sin hund og om æblehøsten og om, hvad der sker på hendes ø. "Grublerier" kalder Bente fra Fejø sine artikler. Jeg fik et par af hendes hyggelige klummer tilsendt. Det kalder jeg et sjovt sammenfald.

Og så vil jeg - desværre - sige FARVEL.

Bente Bruun, 14/3-2007


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs