Forår

Bente Bruun Blog

Der er kommet en ny blomsterhandler i byen. Forhåbentlig kører forretning, så det ikke er nødvendigt at lukke den i løbet af kort tid. Det er, som om butikker ikke rigtig overlever, med mindre de ligger i eller omkring det store center.

Jeg synes, det er rart at kunne købe blomster i en rigtig blomsterbutik, og ikke kun i et supermarked.
Og nu jeg er ved blomsterhandlere: Engang havde vi kontor i Frederiksgade i København, mellem Marmorkirken og Amalienborg. På hjørnet til Store Kongensgade lå en blomsterforretning i kælderen, og ejeren havde fået lavet et skilt med denne tekst:
NÅR BLOMSTERNE IKKE PÅ GADEN FINDES
FORDI DE I SOLEN BRÆNDES.
Det var, ligesom om der manglede noget på det fine skilt. Jeg kommer ofte til at tænke på skiltet, det var så hyggeligt og hjælpeløst.
I mange år havde vi kontor i Frederiksgade, så flyttede vi til større lokaler på Sortedam Dosseringen. Vi kom tit forbi vores gamle kontor, og blomsterforretningen blev ved med at ligge der - jeg ved ikke, om den stadig befinder sig i kælderen på hjørnet, det er længe siden, vi har været på de kanter.
Og så er foråret kommet efter en mild vinter, som får alle dræbersneglene til at overleve trygt, så de kan komme i gang med at spise sig igennem folks haver og ødelægge dem. Man kan så vælge at nedlægge alle blomsterbede og køkkenhaver og udelukkende have græsplæner, som skal klippes ned hele tiden. Eller man kan bruge sine aftener på at samle bæsterne sammen og koge dem. Hver snegl lægger ca. 400 æg - og man må så håbe på, at alle naboer også prøver at udrydde sneglene, eller hjælper det hele ikke så meget. -
Vi har købt stedmoderplanter og sat dem i krukker - et rigtigt forårstegn.
- Nu drager alle campingvognsejerne ud med deres vogn i påsken, eller folk tager i sommerhus.
Engang havde vi et familie-sommerhus. Det er så mærkeligt at tænke på, at vi aldrig var bange for, at der havde været besøg af indbrudstyve, når vi ikke var der. Det skete ikke en eneste gang i de mange år, hvor vi ejede sommerhuset.
Idag vil vi ikke have sommerhus. Hvis man, hver gang man vender tilbage til det, skal være spændt på, om der har været ubudne gæster i mellemtiden, er der ikke meget sjov ved at være sommerhusejer.

Hvor er det trist, at forholdene har forandret sig så meget.
Bente Bruun
Bays Have, Asnæs

Bente Bruun, 17/3-2008


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs