biskop Lindhardt og helvede

Bente Bruun Blog

Det var forbløffende igår at læse i en af vores aviser, at biskoppen i Roskilde stift nu havde besluttet at fortsætte på posten for livstid, bl.a. fordi valget af hans afløser måtte siges at være forløbet uden værdihed for kirken. Endvidere stod der, at Københavns biskop glædede sig over, at en gammel regel fra 1162 nu blev taget i brug, hvorefter en hiskop kunne udnævne sig selv for livstid. Det havde Absalon også gjort !
Desuden mente Københavns biskop, at den medieglade Jan Lindhardt ville have svært ved at undvære den opmærksomhed, hans udtalelser altid medførte. Så Lindhardt var klar til at tage endnu en tørn i Roskilde. Det var utiltalende læsning, dog blev jeg i løbet af dagen opmærksom på datoen - den 1. april - det måtte være aprilsnar, og det var det heldigvis også !
Men tilkendegive sin mening gør biskop Lindhardt gerne hele tiden.
Han vil f.eks. - sammen med nogle andre gejstlige - afskaffe helvede, forestillingen om et helvede med evige pinsler er ikke moderne mere. De, der vil afskaffe det gammeldags helvede udtaler samtidig, at dette begreb lige så godt kan bruges, medens vi endnu lever på jorden. Det er vel meget rigtigt.
Når man tænker på de frygtelige vilkår, mange millioner mennesker lever under i dag, med krige og terror, sult og elendig fattigdom må det tit føles som at befinde sig i et helvede, der måske varer hele deres liv. De bør ikke anbringes i et helvede efter døden, det har de prøvet, medens de levede. - Min mand og jeg kender flere mennesker med alvorlige sygdomme, de håber stadig at blive raskere og slippe for deres lidelser. Tilsidst mister de måske livsgnisten og deres tro på en højere magt.
Jeg er medlem af et menighedsråd og er man det, bør man være troende. Det er dog ikke noget krav. Men i religion kan intet bevises, men kan sige, at ens overbevisning derfor ligger over bevisning.
F. eks. er jeg da sikker på, at Jesus har levet og har haft sin gang på jorden, og han har gjort et voldsomt indtryk på sine omgivelser. For uden Jesus ingen kristendom. Om han så har kunnet gå på vandet, er blevet undfanget af en ånd og født af en jomfru samt opstået fra graven må være op til den enkelte at tro på.
I dag strides man om begrebet intelligent design - d.v.s. en skaber - eller udviklingslæren. - En gang havde vi i en have en køn og praktisk kantplante, der kantede mange af vores bede. Porcelænsblomst kaldes den, Saxifraga umbrosa. Løvet vokser skålformet og er sukkulentagtigt, den tåler sol og dyb skygge og er nøjsom. Blomsterne er meget uanselige. En dag kiggede jeg grundigt på de bittesmå blomster, der vokser i klynger. Der var nøjagtige prikker i et bestemt mønster på hver eneste lille kronblad.
Jeg tror ikke, at denne plante og alle andre fantastiske blomster og dyr og insekter kan være opstået ved evolution.
Der må have været en skaber en gang.

Bente Bruun
Bays Have 60, Asnæs

Bente Bruun, 2/4-2008


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs